Zavese

Zavese i draperije cine enterijer potpunim i kao veoma vazan detalj daju prostoru u kome želite da se osecate prijatno kompletan izgled. Dva najbitnija elementa koje zavese imaju su estetika i funkcionalnost. Na primer, ako treba da se zavesom postigne zaštita od spoljašnih pogleda, onda bi trebalo izabrati zavesu od materijala koji je neprovidan ili ako su zavese za kuhinju materijal koji ne upija mirise itd. Kvalitetan izbor moze u velikoj meri uticati na celokupan izgled enterijera. Vrste zavesa, boje i dezene, oblike i forme treba birati na osnovu toga kakav efekat zelimo da ostvarimo. Takodje, nacin kacenja zavesa, mehanizam za pomeranje, kao i kolicina svetlosti koju propuštamo u prostoriju igraju veliku ulogu. Kao i u vecini slucajeva kada opremamo prostor, pomoć dobrog dizajnera moze biti od velike koristi.



Vrste zavesa
Postoji puno vrsta zavesa. Neke od njih su: klascne jednobojne ili višebojne, rolo i trakaste zavese, draperije, zavese na faltne, paketo zavese, dan-noć zavese, panel zavese itd. Svaki prostor zahteva posebnu vrstu zavese, bilo da je reč o spavaćoj ili dnevnoj sobi, hodniku, potkrovlju, poslovnom prostoru ili kancelariji.

Materijal za zavese
Na trzistu u Beogradu postoji veliki izbor materijala razlicitog kvaliteta, prozirnosti, težine, boja i dezena. Neki od njih su: pliš, svila, pamuk, taft, organdin, markizet itd. Ukoliko je moguce, izbor bi trebao pasti na ekoloske materijale koji su laki za održavanje, kao na materijal koji nije lako zapaljiv.



Ukoliko se odlucite za kompetnu uslugu profesionalaca, koja podrazumeva ceo proces od izlazka na teren, saveta oko dizajna i materijala, šivenje zavesa, sve do kompletne montaže u Vašem stambenom ili poslovnom prostoru, napravili ste pravi izbor. Pustite mašti na volju...